Myggmedel Pumpspray, 90 ml

149 kr

Ett av de allra effektivaste insektsskydden med vittnad god effekt. Långvarigt skydd mot mygg, knott, fästingar och flugor.

Skonsam för huden utan att kleta. Lätt att använda och ger långvarig skyddseffekt.

Långvarig forskning och utveckling har medfört att Bushman upplevs lättsam att använda och doftar gott. Bushman använder enbart högkvalitativa och allergifria ingredienser för att säkerställa kundnöjdhet och säkerhet. Fungerar också skonsamt mot textilier om man vill undvika direkt hudkontakt.
Bushman innehåller DEET, en aktiv substans som rekommenderas av WHO som det mest effektiva insektsskyddet på marknaden. I malariaområdet rekommenderas DEET som skydd mot malariamyggor, samt mot Zikavirus mfl.
    • Skyddar mot myggor
    • Skydd upp till 10h
    • Vatten-, svett- och gnidresistent
    • Behaglig doft (DEET 40%)

I lager

Artikelnr: BSWE0090P Kategori:

Beskrivning

Bushman innehåller DEET, en aktiv substans som rekommenderas av WHO som det mest effektiva insektsskyddet på marknaden. I malariaområdet rekommenderas DEET som skydd mot malariamyggor, samt mot Zikavirus mfl.

DEET utvecklades 1944 för militärt bruk för USAs arme, baserat på erfarenheter och slutsatser från tropisk stridsföring under andra världskriget. DEET rekommenderas i Sverige att användas för personer över 13 år, samt även för barn i Europa och Aus.

Ursprung

Bushman myggmedel utvecklades under 80-talet av Tom Bethurem, en Australisk kemist bosatt i Australiens norra träskmarker, ökända för extremt svåra mygg- och insektsförhållanden. Bushman testades och förbättrades under många år i dessa extremt svåra förhållanden, för att säkerställa maximalt skydd och bästa effekt i de svåraste miljöer.

Sedan Bushman gjordes tillgängligt för den Australiska och Nya Zealändska marknaden i början av 1990-talet, har försäljningen stadigt ökat till att bli det bäst säljande insektsskyddet på marknaden.

Innehåll

Bushman är skonsamt mot huden, har en behaglig och neutral doft, och innehåller allergifria ingredienser för att säkerställa kundnöjdhet och effektivitet. Den aktiva ingrediensen i Bushman är DEET, vilket rekommenderas av Världshälsoorganisationen (WHO) som det mest effektiva myggskyddet på marknaden. DEET utvecklades i USA som skydd mot insektsburna sjukdomar i tropiska miljöer, och är godkänt för användning i Sverige av Kemikalieinspektionen (Reg.Nr. 5392/5393/5394). Bushman har ett långvarigt skydd motmygg,upp till 15 timmar, och har i tester visat sig vara det mest effektiva skyddet mot insekter i Australien. Den unika kombinationen av verksam substans, doft och vidhäftning gör att Bushman står emot svett, vatten och kläder och ger ett effektivt och behagligt skydd utan att lukta kemikalier.